Lessen


LESSENROOSTER 2019 - 2020


Onze lessen starten op maandag 9 september 2019 en eindigen op 30 mei 2020.

Deze gaan door in de sportzaal van Mater Dei Gooreind - Oude Baan 92.

De lessen Soft Move (2019-2020 VOLZET) gaan door in sportpark Koch - polyvalente zaal - Eikendreef 70.

Meer informatie over elke les vind je verder op deze pagina.

My First Move

Voor peuters van 18 maanden tot en met 3 jaar

1 keer per maand delen de ouders dit avontuur

 

Timing: 1 uur per week op zaterdag om 9u30 (vroege vogels) en om 10u30 (langslapers). Deze lessen zijn ondertussen helaas volzet!

 

We leren begrippen zoals onder, boven, achter, voor, tegen en naast door ze bewegend te ervaren. We volgen - gedeeltelijk - het bewegingsprogramma van Veronica Sherborne.

Op basis van prenten en voorwerpen die een beweging symboliseren, leren we basisbewegingen en houdingen zoals konijnensprongen en kikkersprongen, opspannen/ontspannen, coördinatie van handen en voeten, kortom alle vaardigheden die de basis vormen voor eender welke sport.

 

Fun Move Kids & Teens

Voor kinderen vanaf het 1e leerjaar


Timing: 1 uur per week


Spelenderwijs en op een onderbouwde manier wordt ons de basis aangeleerd van de circusgymnastiek.

Tijdens dit uur werken we op de zone van ieders naaste ontwikkeling, met individuele succesbeleving als doel.

We gebruiken specifiek (circus)materiaal en met Pilates als ondersteuning leren we hoe de oefeningen op een correcte manier kunnen worden uitgevoerd. Zo maken we kennis met een aantal circustechnieken gebaseerd op lenigheid, kracht, uithouding, vormspanning, evenwicht en coördinatie. We sluiten de les af met een persoonlijk rustmoment.


Multimove Mini's

Voor kinderen van de 2e kleuterklas tot en met het 2e leerjaar

 

Timing: 1 uur per week

 

Multimove wil de basismotoriek bij jonge kinderen op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier stimuleren. De focus ligt hierbij op de algemene ontwikkeling van specifieke vaardigheden waarbij een sporttak niet meteen herkenbaar is.

We oefenen op een leuke en ontspannende manier deze 12 fundamentele bewegingsvaardigheden. Dit doen we door te bewegen op muziek.

We maken ruimte voor de fantasie en de eigenheid van ieder kind. De start van een gezonde en levenslange bewegingsdeelname!


Rope & Elastic Move

Voor kinderen vanaf het 1e leerjaar


Timing: 1 uur per week


In deze les wordt er individueel, in kleine groepjes of in grote groep creatief aan de slag gegaan met gymnastiek. Een combinatie van beweging, ritmische gymnastiek maar ook Rope Skipping en dans, die we op een mooie en soepele manier met elkaar verbinden. Hierbij laten we de nodige ruimte voor de grenzeloze creativiteit van onze leden. We experimenteren gecontroleerd en nemen zelf de leiding, uiteraard met de nodige ondersteuning. Zo groeien we ieder op ons eigen tempo en met onze eigen talenten. Door de diversiteit in leeftijd is dit een gevarieerde groep jonge sporters waarin iedereen van elkaar kan leren en nieuwe dingen kan ontdekken.Cheer & Move

Vanaf 12+


Timing: 1 uur per week


In de lessen Cheer & Move komen verschillende facetten van dans aan bod. We breiden ons kunnen en kennen van diverse dansstijlen en -vormen uit. Telkens wordt de les gestart met stretchen en opwarmen op verschillende manieren. De dansers creëren ook een eigen dansje dat we samen uitwerken met de hele groep. Heel bijzonder aan deze lessen is ook dat we cheerdance zullen aanbieden. Dit is een dansvorm die voortvloeit uit het overbekende cheerleading, zeer populair is bij tieners en nog redelijk onbekend is in onze regio. Deze lessen bieden de kans om meerdere trendy dansstijlen uit te proberen waaronder shuffle, jazz, hiphop, zumba en salsa.


Move Mania Inimini's

Voor kinderen van de 1e kleuterklas

 

Timing: 45 minuten per week

 

Onze allerjongste dansers maken op een speelse manier kennis met dans op leuke liedjes. Grote passen en kleine passen, tikken van de tenen,.... we leren het allemaal.
Aan het einde van de les sluiten we af met een rustig ontspanningsmomentje.


Move Mania Mini's

Voor kinderen van de 2e en 3e kleuterklas

 

Timing: 1 uur per week

 

Grote passen, kleine passen, springen, zwaaien met de armen, huppelen,... en ook tot rust komen. Tijdens deze les ontdekken we op een creatieve en leuke manier hoe we kunnen bewegen op muziek, ieder op zijn/haar eigen tempo.

We sluiten dit uurtje af met een moment van ontspanning en bewustzijn. Aan de hand van enkele yoga-oefeningen ervaren we onze innerlijke rust en leren we focussen op onze ademhaling. Zo verbeteren we op een speelse manier ook onze motoriek en concentratie.

 


Move Mania Kids

Voor kinderen van het 1e tot en met het 3e leerjaar

 

Timing: 1 uur per week

 

We bouwen verder op een aantal basisbewegingen en leren op een toffe manier allerlei nieuwe pasjes die we gebruiken in superhippe combinaties op verschillende muziekgenres.

Wanneer we een liedje graag horen, zeggen we dat aan Ann en maken we er samen een leuk dansje op.

Na deze actieve les gebruiken we het laatste kwartier om aan de hand van enkele speelse yoga-houdingen even tot rust te komen en zo te focussen op onze ademhaling. Deze oefeningen zijn goed voor onze concentratie en motoriek.

 

Move Mania Adults

Voor volwassenen (18+)


Timing: 1 uur per week


Voorkennis van dans is voor deze les niet nodig, graag bewegen is het allerbelangrijkste.

Via kleine stukjes techniek tijdens de opwarming maken we ons op een ontspannen manier bepaalde basic dansbewegingen eigen. Deze verweven we dan in een toffe choreografie. Elke 6 weken starten we met een andere combinatie. Hierdoor ontdekken we steeds nieuwe dansbewegingen op andere muziek. In onze groep draait alles om bewegen, dansen, blij zijn met ons lichaam, plezier maken, sociale contacten onderhouden en vooral NO STRESS!Power Move

Voor volwassenen (18+) - de les van woensdag is helaas volzet! 

Timing: 2 x 1 uur per week (afzonderlijk te volgen)

Enkele makkelijke aerobicsoefeningen worden in kleine blokjes van 8 tellen aangeleerd. Deze verbinden we dan tot toffe en uiterst eenvoudige choreografieën. Het opbouwen van het hartritme tot cardiotraining vormt de basis van deze les. De hedendaagse pop-, hiphop- en dancemuziek die we tijdens de les horen motiveert ons. We nemen onszelf niet te serieus en maken er met themamaanden à la 'foute hits' en 'discofever' elke week weer een gezond bewegingsfeestje van. Na het hart zijn ons B's aan de beurt en trainen we onze buik, benen en billen. Op het einde van de les herbronnen we onszelf nog even met een korte yoga- en Pilatessessie.

 


G-Party Move

Voor personen met een beperking (12+)


Timing: 1 uur per week


In onze groep is het elke week een feest! Dankzij de tofste partymuziek leren we dansen op een ontspannen manier. De bewegingen worden keer op keer herhaald zodat we bij het volgende feestje alle populaire en nieuwe nummers mee kunnen dansen. Wij kiezen zelf mee de muziek want plezier maken staat in onze groep centraal. Uiteraard zingen we uit volle borst mee! Tijdens de opwarming gebruiken we ook extra materiaal. We bouwen de les verder op met kracht-, lenigheids- en coördinatie-oefeningen, ondersteund door de Pilatesprincipes. We sluiten af met yogaoefeningen om weer tot rust te komen.
G-Fun Move

Voor personen met een beperking (12+)

 

Timing: 1 uur per week

 

Spelenderwijs en op een onderbouwde manier wordt ons de basis aangeleerd van de circusgymnastiek.

Tijdens dit uur werken we op de zone van ieders naaste ontwikkeling, met individuele succesbeleving als doel.

We gebruiken specifiek (circus)materiaal en met Pilates als ondersteuning leren we hoe de oefeningen op een correcte manier kunnen worden uitgevoerd. Zo maken we kennis met een aantal circustechnieken gebaseerd op lenigheid, kracht, uithouding, vormspanning, evenwicht en coördinatie. We sluiten de les af met een persoonlijk rustmoment.


 

Zen Move

Voor volwassenen (18+)

 

Timing: 1 uur per week

 

We zoeken samen naar rust door middel van bewegingen. We ondernemen een innerlijke reis en laten ons tijdens deze reis inspireren door yoga, Pilates, het bewegingsprogramma van Veronica Sherborne en mindfulness. We voeren onze hartslag tijdens deze oefeningen langzaamaan op, om daarna weer volledig tot rust te komen. We werken aan onze ademhaling, doen lenigheidsoefeningen en versterken onze spieren. Dit alles in een heel ontspannen sfeer, waar rust vinden boven prestatie komt.

 

 

Soft Move

Voor volwassenen (55+)

 

Timing: 1 uur per week - deze les is helaas volzet!


Ben je 55 jaar of ouder en wil je graag een uurtje bewegen op een rustig tempo, dan is onze les Soft Move helemaal iets voor jou. We zetten ons lichaam actief in beweging met een zachte opwarming. Een korte stretch gevolgd door een aantal eenvoudige en aangepaste aerobics-pasjes en wat versterkende BBB-oefeningen maken van de les een energieke bruisbal. De les wordt pas helemaal compleet wanneer we afsluiten met een heerlijk relaxatiemoment gebaseerd op yoga. Dit alles wordt uitgevoerd op toffe muziek en uiteraard zonder enige vorm van prestatiedruk.


SAVE THE DATE


* Bewegingsweek 17/08/2020 - 21/08/2020


Spreek onze lesgevers gerust aan voor meer informatie over onze activiteiten.

Volg ons op Facebook!

Contact


Rode Dreef 18 - 2990 Gooreind

secretariaat@otmsport.be

0470 743 703


Copyright @ All Rights Reserved